Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
Όλοι στην Διαδήλωση Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη,
ώρα: 11:30πμ, στο Άγαλμα Βενιζέλου
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη συνεργασία με την Τρόικα έχει βάλει ως στόχο την μετατροπή μας σε σύγχρονους δουλοπάροικους. Με μια σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, έχει οδηγήσει σε  εξαθλίωση μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ειδικά σε περιοχές όπως οι δυτικές συνοικίες, όπου το φαινόμενο παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις. Η ανεργία, οι συνεχείς μειώσεις σε μισθούς, οι απολύσεις, τα χαράτσια και οι κάθε είδους φόροι, οι αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, στο πετρέλαιο κ.α., έχουν κυριολεκτικά γονατίσει χιλιάδες οικογένειες.

Επόμενο βήμα της συμμορίας Σαμαρά-Βενιζέλου είναι το κλείσιμο κοινωνικών υπηρεσιών,  της παιδείας και της υγείας. Ήδη έκλεισαν τις μισές ειδικότητες το Επαγγελματικών Λυκείων   πετώντας στο δρόμο 20.000 μαθητές! Επίσης ανακοινώθηκαν  1.836 μετατάξεις-απολύσεις στα νοσοκομεία, από τις οποίες 61 στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το οποίο οδηγείται σε βέβαιο κλείσιμο. Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στην περαιτέρω υποβάθμιση. Αν δεν τους σταματήσουμε, η συνέχεια θα είναι ακόμη χειρότερη! Ήδη έχουν αποφασίσει κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων για όσους χρωστάν παραπάνω από 300 ευρώ, ιδιωτικοποίηση του νερού (ΕΥΑΘ), κ.α.
Η τεράστια διαδήλωση στη ΔΕΘ λίγες μέρες πριν μας δείχνει το δρόμο. Πενήντα χιλιάδες εργαζόμενοι, εκατοντάδες σωματεία, άνεργοι, φοιτητές και μαθητές συμπορεύτηκαν για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις πολιτικές φτώχειας και ανεργίας που επιβάλλει  κυβέρνηση αψηφώντας τους χιλιάδες αστυνομικούς, ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει τη Θεσσαλονίκη που θύμιζε πόλη υπό κατοχή. Τώρα τη σκυτάλη παίρνουν οι καθηγητές οι οποίοι αντιδρούν στο κλείσιμο σχολείων, την κατάργηση των μισών ειδικοτήτων στα Τεχνικά Λύκεια που επιφέρει το διώξιμο δεκάδων χιλιάδων μαθητών, απολύσεις 5.000 καθηγητών κ.α.!
Μαζί με τους καθηγητές που ξεκινούν απεργία διαρκείας, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, καθηγητές, μαθητές και γονείς να ξεκινήσουμε ένα αγώνα μέχρι να διώξουμε αυτή τη λαομίσητη συγκυβέρνηση. Να μη πέσουμε στην παγίδα της διαίρεσης στην οποία προσπαθεί να μας ρίξει η κυβέρνηση και οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι της! Μάταια προσπαθούν να μας χωρίσουν σε δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους. Άλλωστε κάθε μία απόλυση στο  δημόσιο δημιουργεί 3 νέες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Κάθε μία απόλυση σημαίνει ότι 100 από εμάς θα αποκλείονται από παιδεία, υγεία, κ.α.
Για όλα τα παραπάνω, αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία της περιοχής  μας πρέπει να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε ομαδικά και συντονισμένα. Με συμμετοχή σε απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς, διαμαρτυρίες, κοινωνικά ιατρεία/παντοπωλεία, με την οργάνωση επιτροπών δράσης στις γειτονιές, να βάλουμε ένα φρένο στην διάλυση της ζωής μας και να συνδέσουμε το «δικό» μας πρόβλημα με τα καθημερινά πρόβλημα των άλλων, στο κεντρικό πρόβλημά μας: Να διώξουμε αυτήν την κυβέρνηση που μας καταδικάζει στον θάνατο, να διαγράψουμε το χρέος, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Με τη δική μας δράση και αγώνα παντού να επιβάλλουμε:
― Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
Διαγραφή του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας.
― Κανένα κλείσιμο σχολείου και νοσοκομείου.
― Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών
― Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Επικοινωνία:  epitropidrasis@gmail.com, epitropidrasisds.blogspot.gr