Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
Παρασκευή 8 Νοέμβρη 7μμ

στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ  ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ


Όλοι και Όλες στην Απεργία
Τετάρτη 6 Νοέμβρη στις 10:30πμ, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης


Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη συνεργασία με την Τρόικα έχει βάλει ως στόχο την μετατροπή μας σε σύγχρονους δουλοπάροικους. Με μια σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, έχει οδηγήσει σε  εξαθλίωση μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ειδικά σε περιοχές όπως οι δυτικές συνοικίες, όπου το φαινόμενο παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις.
Η συμμορία Σαμαρά-Βενιζέλου δε σταματά όμως εδώ. Παρά την προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού με διάφορες ονομασίες (success story, πρωτογενές πλεόνασμα, ανάπτυξη, κ.λπ.), η πραγματικότητα τους διαψεύδει ακόμα μια φορά. Το έλλειμμα είναι 2,5 δις περίπου, όσο και  τα μέτρα που θα πάρουν τις επόμενες μέρες: Χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή χιλιάδες απολύσεις και ανεργία που θα ξεπεράσει το 30%, νέα κλεισίματα σχολείων, νοσοκομείων και κοινωνικών υπηρεσιών, νέες μειώσεις συντάξεων, εφάπαξ και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο-άσχετα αν δεν το ονομάσουν έτσι- ακόμα πιο επώδυνο από τα προηγούμενα.
Η επίθεση τους ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν τελειώνει όμως εδώ. Πλέον βάζουν χέρι και στην ακίνητη περιουσία και τους τραπεζικούς λογαριασμούς,  ξεκινώντας κατασχέσεις σε σπίτια και καταθέσεις για όσους χρωστούν από 300€ και πάνω. Τις τελευταίες μέρες έρχονται από τις κατά τόπους εφορίες εντολές κατάσχεσης –ακόμη και για πρώτη κατοικία- σε όσους έχουν ανεξόφλητες οφειλές. Επίσης από 1/1/2014 καταργείται με νομοθετική ρύθμιση η προστασία πρώτης κατοικίας σε δανειολήπτες που αδυνατούν να πληρώσουν. Τα δικαστήρια έχουν ήδη εκδώσει διαταγές πληρωμής για  117.000! περιπτώσεις στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, τα οποία ως τώρα προστατεύονται από σχετική ρύθμιση. Τέλος  η εφορία έχει προβεί σε 50.000 κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς, επειδή δεν έχουν πληρώσει τους φόρους, ακόμα και δέσμευση  χρημάτων που αφορούν επιδόματα ανεργίας ή συντάξεων.
Για όλα τα παραπάνω, αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία της περιοχής  μας πρέπει να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε ομαδικά και συντονισμένα. Να μην αφήσουμε να πεταχτούν οικογένειες στο δρόμο. Να προστατέψουμε όσους απειλούν οι σύγχρονοι μαυραγορίτες  Με συμμετοχή σε απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς, διαμαρτυρίες, να βάλουμε ένα φρένο στην διάλυση της ζωής μας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 7μμ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Με τη δική μας δράση και αγώνα παντού να επιβάλλουμε:
·   Απαγόρευση των  κατασχέσεων  κατοικιών και  καταθέσεων.
·   Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
·   Διαγραφή του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας.
·   Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.
·   Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Επικοινωνία: Τηλ: 2310265730,  epitropidrasis@gmail.com, epitropidrasis.blogspot.gr