Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Οι αποφάσεις της συνέλευσης της Επιτροπής Δράσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21/2 έχουν ως εξής:

1)  Συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας που καλεί το Σάββατο 22/2 στις 10.30πμ   στη Ν. Ευκαρπία το Δίκτυο  Συλλόγων και Φορέων Δυτικής Θεσσαλονίκης ενάντια στο ΣΜΑ Ευκαρπίας και την καύση σκουπιδιών στο ΤΙΤΑΝ. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος αποφασίσαμε να συμμετέχουμε και στις επόμενες δράσεις που θα αποφασιστούν.
 2) Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη  ΔΕΗ την Τετάρτη 5 Μάρτη στις 11 το πρωί στη ΔΕΗ Δυτικών Συνοικιών στα νέα γραφεία στην οδό 26ης Οκτωβρίου 28 (απέναντι από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης). Στην παράσταση διαμαρτυρίας θα συμμετέχουν συναγωνιστές κι από τις άλλες επιτροπές και πρωτοβουλίες κατοίκων της πόλης. Για όποιους θέλουν να έρθουν ομαδικά μαζί με τα μέλη της Επιτροπής, το ραντεβού είναι στις 10.30 πμ στη στάση μπροστά στις Δωδεκαόροφες στην οδό Λαγκαδά. (Θα μεταβούμε δωρεάν με  λεωφορείο).
 3) Να συνεχίσουμε να κολλάμε το ενημερωτικό μας κειμενάκι στις γειτονιές των δυτικών συνοικιών (Τον τελευταίο μήνα έχουν κολληθεί περίπου 4.000 ενημερωτικά κειμενάκια σε περιοχές των δυτικών συνοικιών) Όποιος θέλει να συμμετέχει στη διανομή των ενημερωτικών να επικοινωνήσει μαζί μας).
 4) Να συνεχίσουμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε  να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.( Ήδη, αρκετές οικογένειες έχουν πλέον ρεύμα σε διάφορες περιοχές Αμπελόκηπους, Εύοσμο, Σταυρούπολη, Νεάπολη κτλ) .Να συνεχίσουμε να μαζεύουμε φάρμακα για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης και είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα,παπούτσια κτλ), όπως και έπιπλα ή συσκευές που δεν τις χρειαζόμαστε, για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. 
 5) Η επόμενη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 7 Μάρτη στις 7μμ στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων, ενώ κάθε Πέμπτη στις 6μμ. θα βρισκόμαστε στην πλατεία Επταλόφου. Στην επόμενη συνέλευση θα γίνει συζήτηση με θέμα: ΟΧΙ ΣΤΗ  ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΓΟΝΕΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. 
6) Δημιουργήθηκε ομάδα η οποία θα ασχολείται συστηματικά με την εύρεση εργασίας (να βρίσκει αγγελίες, προκηρύξεις κτλ.), στους άνεργους-μέλη της επιτροπής. Όποιος θέλει να ενημερώνεται για πιθανές θέσεις εργασίες που τον  ενδιαφέρουν, να επικοινωνήσει με την επιτροπή.
Ελάτε σε επαφή με την επιτροπή στο τηλέφωνο: 2310265730  στο email: epitropidrasis@gmail.com
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! Για όλες τις παραπάνω  δράσεις που αποφασίστηκαν χρειάζεται ή όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή από όλους μας για να είναι επιτυχημένες.