Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Οι αποφάσεις της συνέλευσης της Επιτροπής Δράσης 
που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  4/4 έχουν ως εξής:
1)          Να συμμετέχουμε στην 24ωρη πανεργατική απεργία, την Τετάρτη 9 Απριλίου  στις 10.30πμ στο Εργατικό Κέντρο (Αριστοτέλους 34 με Ολύμπου γωνία). Για όποιους θέλουν να έρθουν ομαδικά μαζί με τα μέλη της Επιτροπής, το ραντεβού είναι στις 10.00πμ στη στάση μπροστά στις Δωδεκαόροφες στην οδό Λαγκαδά. (Θα μεταβούμε δωρεάν με λεωφορείο).
2)  Είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και ειδικότερα του προβλήματος της πείνας που απειλεί εκατοντάδες και δυστυχώς σύντομα χιλιάδες συνδημότες μας, να δημιουργηθεί στο δήμο μας  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, το οποίο:

-  Να έχει κοινωνικό και όχι κερδοσκοπικό χαρακτήρα
- Να στεγαστεί σε δημοτικό κτίριο ή στους χώρους του άδειου στρατοπέδου. Να εξοπλιστεί και να στελεχωθεί με δημοτικά έξοδα
- Να παρέχει όλα τα βασικά καταναλωτικά αγαθά. Τρόφιμα (κάθε είδους), απορρυπαντικά, χαρτικά, βρεφικά/παιδικά είδη.
- Να τα δίνει δωρεάν σε άπορους, σε οικογένειες και ανθρώπους με ελάχιστο εισόδημα. Να τα πουλάει πολύ φτηνά σε άνεργους και χαμηλοεισοδηματίες.
- Να δουλεύει με παραγωγούς και απευθείας με την πηγή των προϊόντων (βιομηχανίες, βιοτεχνίες κτλ) χωρίς μεσάζοντες.
ΕΛΑΤΕ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 6 - 8μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ.
·         ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
·         ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ,ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!
3) Να συνεχίσουμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε  να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς           ρεύμα.( Ήδη, αρκετές οικογένειες έχουν πλέον ρεύμα σε διάφορες περιοχές Αμπελόκηπους, Μενεμένη, Εύοσμο, Σταυρούπολη, Νεάπολη, Κορδελιό κτλ).Να συνεχίσουμε να μαζεύουμε φάρμακα για το Κοινωνικό Ιατρέιο Αλληλεγγύης και ειδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα κτλ), για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.
4) Η επόμενη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 25  Απρίλη στις 7μμ στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων.
ΥΓ. Επισυνάπτονται τα ενημερωτικά κειμενάκια. Όποιος θέλει να συμμετέχει στις δραστηριότητες της Επιτροπής, ή θέλει να μάθει περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα στο μέιλ:  epitropidrasis@gmail.com  ή στα τηλέφωνο 2310265730.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! Για όλες τις παραπάνω  δράσεις που αποφασίστηκαν χρειάζεται ή όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή από όλους μας για να είναι επιτυχημένες