Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 10ΠΜ

30 Ιούνη 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ

Η κυβέρνηση προσηλωμένη στις εντολές της Τρόικας, μας οδηγεί σε πλήρη οικονομική και κοινωνική καταστροφή.
Η πολιτική των Μνημονίων, έχει οδηγήσει μαζικά τους εργαζόμενους στην ανεργία (28%) και τη φτώχεια (35% κάτω από το όριο της φτώχειας). Χιλιάδες επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους στα λουκέτα, τους τοκογλύφους και την ανεργία. Την καταστροφή της Παιδείας και της Υγείας όπως ήδη τη ζούμε στα δημόσια σχολεία και νοσοκομεία που έχουν απομείνει σε «λειτουργία». Στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας για να πάρουν λίγα δισεκατομμύρια οι «δανειστές», αποτελειώνει το βιοτικό επίπεδο του λαού και θα ιδιωτικοποιήσει-διαλύσει όλη την υποδομή της χώρας που φτιάχτηκε με τις θυσίες και τον ιδρώτα των εργαζομένων τα τελευταία 60 χρόνια. Στην κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους. Τέλος τα χαράτσια και οι  κάθε λογής φόροι που κάνουν αδύνατη την πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης (πχ. πετρέλαιο θέρμανσης). 
Ιδιαίτερα στις δυτικές συνοικίες, με την κοινωνική σύνθεση του πληθυσμού (κυρίως εργατικές-λαϊκές οικογένειες) ο οποίος μαστίζεται από την ανεργία και την φτώχεια, καθίσταται αδύνατη η πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ με αποτέλεσμα χιλιάδες από αυτούς να βρίσκονται με κομμένο ρεύμα, με αποτέλεσμα κι αυτό το χειμώνα να θρηνήσουμε νεκρούς.

Η συνέλευση της Επιτροπή μας, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω  απαιτεί από τη ΔΕΗ:

α) Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων,
β) Πάγωμα των χρεών, διακανονισμοί οφειλών ανάλογα με τις δυνατότητες των καταναλωτών
γ) Κατάργηση του προστίμου για ρευματοκλοπή, απόσυρση όλων των μηνύσεων,
δ) Μεγαλύτερη μείωση στα τιμολόγια για όσους υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο, καμιά επιπλέον επιβάρυνση (πχ. κόστος μηχανολογικού σχεδίου)  σε όσους υποβάλλουν αίτηση, διεύρυνση των κριτηρίων του κοινωνικού τιμολογίου
ε) Να σταματήσει η εκδικητική- εγκληματική ενέργεια των εργολάβων να κόβουν το ρεύμα Παρασκευές 


Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί κανένας να μας το στερήσει. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα! Κανένας μόνος του στην κρίση!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Επικοινωνία: Τηλ: 2310265730,  epitropidrasis@gmail.com, epitropidrasis.blogspot.gr