Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Οι αποφάσεις της συνέλευσης της Επιτροπής Δράσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Οκτώβρη έχουν ως εξής:

1) την  Πέμπτη στις 30 Οκτώβρη στις 9:00 το πρωί,  θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Δυτικών (26ης Οκτωβρίου 28, απέναντι από τα δικαστήρια) για να απαιτήσουμε: Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων, πάγωμα των χρεών, κατάργηση του προστίμου για ρευματοκλοπή, απόσυρση όλων των μηνύσεων, μεγαλύτερη μείωση στα τιμολόγια για όσους υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο.  Παράλληλα συνεχίζουμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε  να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Ήδη, αρκετές οικογένειες έχουν πλέον ρεύμα σε διάφορες περιοχές( Αμπελόκηπους, Μενεμένη, Εύοσμο, Σταυρούπολη, Νεάπολη, Κορδελιό κτλ). Ενημερώστε άμεσα την Επιτροπή σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.
2) Συμμετέχουμε  στις κινητοποιήσεις  ενάντια στο χαράτσι που επιβάλλουν συγκυβέρνηση και ΟΑΣΘ στα εισιτήρια των αστικών λεωφορείων, κάθε Σάββατο στις 12:00μμ  στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπως έχει συναποφασιστεί στη συνέλευση του Συντονισμού πολιτών και συλλογικοτήτων ενάντια στις αυξήσεις του ΟΑΣΘ, όπου και συμμετέχουμε. Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων έφεραν την πρώτη νίκη. Ο ΟΑΣΘ διαγράφει τα πρόστιμα των ανέργων με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας, στα γραφεία του οργανισμού (Παπαναστασίου με Μπότσαρη).
3) Η επόμενη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη  6 Νοέμβρη  στις 7μμ στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων.
4)  Το 1ο  Χαριστικό παζάρι που διοργανώσαμε είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να οργανώσουμε την Κυριακή στις 9 Νοέμβρη το 2ο Χαριστικό Παζάρι Αλληλεγγύης στο δημοτικό παρκινγκ Φιλίππου στην οδό Μ. Αλεξάνδρου. Να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για τη συλλογή τροφίμων, φάρμακων, ρούχων και ειδών 1ης ανάγκης για συναγωνιστές που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.
ΥΓ. Όποιος θέλει να συμμετέχει στις δραστηριότητες της Επιτροπής, ή θέλει να μάθει περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα στο μέιλ:  epitropidrasis@gmail.com  ή στο τηλέφωνο 2310265730.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! Για όλες τις παραπάνω  δράσεις που αποφασίστηκαν χρειάζεται ή όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή από όλους μας για να είναι επιτυχημένες!