Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

1η Μαή: Μέρα μνήμης και αγώνα

Συγκέντρωση/διαδήλωση: Παρασκευή 1η Μάη, 10:30πμ στην πλατεία Αριστοτέλους
Συμπληρώνονται τρεις μήνες από τη νίκη της 25ης Γενάρη,  όπου ο ελληνικός λαός έδιωξε με την ψήφο του και τους αγώνες του τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που μας είχε βυθίσει σε μια ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου. Δυστυχώς όμως η χώρα συνεχίζει να βρίσκετε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες συνεχίζουν να ζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες χωρίς τροφή, με κομμένο ρεύμα και νερό. Η ανεργία ανεβαίνει ξανά, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία παραμένει και επεκτείνεται, ο αριθμός των ανασφάλιστων αυξάνει. Τα λουκέτα, ιδιαίτερα στις μικρές επιχειρήσεις, συνεχίζονται με αυξητικές τάσεις. 
Κανένας συμβιβασμός-Κανένας εκβιασμός!
Ακόμη κι αν καταφέραμε να διώξουμε τη συγκυβέρνηση των μνημονίων, δυστυχώς δεν διώξαμε ακόμη, όλους όσους μας εκβιάζουν με κάθε τρόπο για να συνεχιστεί η εφαρμογή της ίδιας δολοφονικής πολιτικής της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας. 
Χρειάζεται η συνέχιση του αγώνα ενάντια στους ευρωπαίους εκβιαστές (Ευρωπαϊκή Ένωση, Μέρκελ, Σόιμπλε κτλ), αλλά και τους ντόπιους που εφάρμοζαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν αυτές τις δολοφονικές πολιτικές (όλοι οι μνημονιακοί παπαγάλοι, οι διευθυντές και γραμματείς τραπεζών, υπηρεσιών, εφοριών, δημόσιων επιχειρήσεων, το κράτος έκτακτης ανάγκηςδικαστές, ΜΑΤ κτλ.), για να πλουτίζουν μια χούφτα ντόπιων και ξένων τοκογλύφων.
Παράλληλα η σημερινή κυβέρνηση, προσπαθεί μάταια να  πετύχει έναν «έντιμο» συμβιβασμό με τους παραπάνω εκβιαστές-τοκογλύφους, κάνοντας συνεχώς υποχωρήσεις στις προεκλογικές της υποσχέσεις ( καμία νομοθετική ρύθμιση για πλειστηριασμούς και «κόκκινα» δάνεια. Υγεία και εκπαίδευση συνεχίζουν να διαλύονται λόγω έλλειψης προσωπικού και υποχρηματοδότησης,  αναγνωρίζεται το σύνολο του χρέους, συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ και το  πρόγραμμα αντιμετώπισης της «ανθρωπιστικής κρίσης» μειώθηκε στα  200 εκ. ευρώ, αντί 2 δις που είχε υποσχεθεί. Όλα τα παραπάνω υπονομεύουν τη νίκη της 25ης Γενάρη και  δείχνουν ότι η συμφωνία του Ιουνίου απειλεί να μας πισωγυρίσει στις μνημονιακές πολιτικές.
Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
-Ενημερωθείτε για τις δράσεις μας
-Ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, νερού, απειλής κατάσχεσης σπιτιού, πρόστιμα ΟΑΣΘ, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων  κτλ.
σττηλέφωνο:2310265730,    στο email: epitropidrasis@gmail.com
-Παράλληλα συνεχίζουμε τη συλλογή ρούχων, τροφίμων και φαρμάκων για αγωνιστές που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.

Για όλα τα παραπάνω, αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία της περιοχής μας πρέπει να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε ομαδικά και συντονισμένα. Να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης σε κάθε γειτονία. Να προστατέψουμε όσους απειλούν οι σύγχρονοι μαυραγορίτες. Να βάλουμε ένα φρένο στην διάλυση της ζωής μας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!
Επόμενη ανοιχτή Συνέλευση της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών:
Πέμπτη 7 Μάη στις 7 μμ, στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων
Απαιτούμε:
·  Απαγόρευση των  κατασχέσεων  κατοικιών και  καταθέσεων.
·  Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση
·  Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
·  Διαγραφή ολόκληρου του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Έξοδος από ΕΕ και Ευρώ
·  Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.
·  Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ
Επικοινωνία: Τηλ:2310265730,  epitropidrasis@gmail.comepitropidrasis.blogspot.gr