Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Υπεράσπιση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5/7!

Υπεράσπιση του ΟΧΙ  στο δημοψήφισμα της 5/7.
ΚΥΡΙΑΚΗ 12/7 ΣΤΙΣ 7.30 ΜΜ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ!


ΟΛΟΙ/ΕΣ ΕΞΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ - ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!
ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΩΡΑ!
Το εκκωφαντικό αποτέλεσμα-μήνυμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου είναι σαφές και δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, φτωχά λαϊκά στρώματα σε όλη τη χώρα δηλώσαμε καθαρά προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν γυρίζουμε πίσω στα μνημόνια. Ότι πέντε χρόνια οργανωμένης διάλυσης της οικονομίας, κατάργησης της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας, καταστροφής θέσεων εργασίας, συλλογικών συμβάσεων, μισθών, συντάξεων, υγείας, ασφάλισης, παιδείας, δικαιωμάτων και ελευθεριών, είναι αρκετά. Ως εδώ! Αναζητούμε ένα άλλο μέλλον, που θα βάζει μπροστά τα συμφέροντά μας και όχι των δανειστών τοκογλύφων!
Νικήσαμε με την ψήφο μας και την αντίστασή μας στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, όχι μόνο τους Ευρωπαίους τοκογλύφους της Ε.Ε. - Γερμανίας, που μας απειλούσαν επί μία εβδομάδα, αλλά και την μνημονιακή 5η Φάλλαγγα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, ΜΜΕξαπάτησης, εργοδοτών, μαυραγοριτών, βιομηχάνων, επιμελητηρίων, «επιστημόνων» και «ειδικών», συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ που το μόνο μέλλον που βλέπουν είναι η ολοκλήρωση της μετατροπής μας σε αποικία χρέους, με τους ίδιους σε ρόλο επιστάτη της φυσικής εξόντωσης του ελληνικού λαού.
Δεν θα τους αφήσουμε! Δεν πρέπει να κάνουμε ούτε βήμα πίσω!
Όλοι εμείς που ζήσαμε στο πετσί μας το άθλιο μνημονιακό καθεστώς, που βυθιστήκαμε στην ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση, δεν θα δεχθούμε το ελάχιστο βήμα πίσω. Δεν θα επιτρέψουμε σε μια χούφτα τοκογλύφους και τραπεζίτες να οδηγήσουν σε γενοκτονία την κοινωνία υποχρεώνοντάς μας να πληρώνουμε ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε.
Κάθε ευρώ που πληρώνουμε στους εκβιαστές Ε.Ε.–ΔΝΤ για το χρέος (17,5 δις έχουμε πληρώσει από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι σήμερα) αφαιρείται από τα σχολεία, τα νοσοκομεία, την ασφάλιση, τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας, καταστρέφει τις υποδομές της χώρας. Δεν αντέχουμε άλλο την αφαίμαξη για να πλουτίζουν οι τραπεζίτες και οι «δανειστές»! Δεν τους χρωστάμε τίποτα! Πάση θυσία πρέπει να σταματήσουμε να πληρώνουμε το ληστρικό χρέος, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για την ανασυγκρότηση της κοινωνίας από την μνημονιακή καταστροφή, χτυπώντας την γάγγραινα της ανεργίας και της φτώχειας.
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ Ε.Ε.-ΔΝΤ!
Μια «διαπραγμάτευση», με δεδομένο το «πάση θυσία στο ευρώ» του ΣΥΡΙΖΑ/Τσίπρα, αν φτάσει μέχρι τέλους, δεν μπορεί παρά να καταλήξει σε νέο μνημόνιο, το οποίο δεν θα είναι όπως τα προηγούμενα, όχι μόνο γιατί θα περιλαμβάνει σκληρά μέτρα (ενάντια σε μισθούς, συντάξεις, αύξηση φόρων κ.λπ.). Αλλά γιατί θα εφαρμοστεί σε μια κατεστραμμένη οικονομία, με χρεοκοπημένες τράπεζες και επιχειρήσεις και ανεργία στο 30%, ολοκληρώνοντας μια για πάντα την καταστροφή, υποδούλωση και εξόντωση των εργαζομένων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Το μόνο που φαίνεται να «παζαρεύει» η κυβέρνηση είναι μια υπόσχεση συζήτησης(!) του χρέους. Και ακόμα, γιατί θα σημαίνει την αμετάκλητη υποταγή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους δανειστές.
Οι διαρκείς υποχωρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε Ε.Ε. και ντόπιους μνημονιακούς λειτουργούν σε βάρος των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αποθρασύνουν τους δανειστές και τους υποστηρικτές τους, που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν κάθε ένδειξη «καλής θέλησης» της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ/Τσίπρας κάνει πως δεν το καταλαβαίνει, γιατί πολύ απλά δεν έχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης και χρεοκοπίας του ελληνικού καπιταλισμού και οραματίζεται ακόμη την... «Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας»!
Όλοι/ες έξω στις πλατείες - Καμιά συμφωνία με τους τοκογλύφους!
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Πρέπει να βγούμε ξανά στους δρόμους και στις πλατείες, για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε «συμφωνία» ή «παράταση», που καταστρατηγεί την απόφασή μας της 25 Γενάρη και του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη, να βάλουμε τέλος στην αθλιότητα των μνημονίων. Σ’ αυτό τον αγώνα, μόνοι πραγματικοί μας σύμμαχοι είναι οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι της Ευρώπης, που παλεύουν για τα ίδια με μας αιτήματα και όχι οι δήθεν «εταίροι».
Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
-Ενημερωθείτε για τις δράσεις μας
-Ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, νερού, απειλής κατάσχεσης σπιτιού, πρόστιμα ΟΑΣΘ, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων  κτλ.
σττηλέφωνο:2310265730,    στο email: epitropidrasis@gmail.com
-Παράλληλα συνεχίζουμε τη συλλογή ρούχων, τροφίμων και φαρμάκων για αγωνιστές που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ
Επικοινωνία: Τηλ:2310265730,  epitropidrasis@gmail.com, epitropidrasis.blogspot.gr