Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Πέμπτη 13/8 όλοι/ες στη συγκέντρωση, στις 7 μμ στον Λευκό Πύργο

Στο δρόμο του ΟΧΙ!

Με αγώνες και αλληλεγγύη να καταργήσουμε το 3ο Μνημόνιο και τους υποστηρικτές του

Όλοι/ες έξω στις πλατείες - Καμιά συμφωνία με τους τοκογλύφους!

Πέμπτη 13/8 όλοι/ες στη συγκέντρωση, στις 7 μμ στον Λευκό Πύργο
Η «σκληρή» διαπραγμάτευση που δήθεν έκανε για 6 μήνες ο Τσίπρας και η ομάδα του, κατέληξε σε ένα Μνημόνιο-Τέρας. Μετά το τρανταχτό και περήφανο ΟΧΙ της τεράστιας πλειοψηφίας του 61,3% του λαού, του ελληνικού παραδείγματος για τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης και του κόσμου, ο Τσίπρας, ο Τσακαλώτος και όσοι συντάχθηκαν μαζί τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού αγνόησαν την εκφρασμένη θέληση της πλειοψηφίας και συντάχθηκαν με τους εκβιαστές και κερδοσκόπους της ΕΕ/Ευρωζώνης και με την εγχώρια 5η Φάλαγγα, ετοιμάζονται να ψηφίσουν στη Βουλή το χειρότερο μνημόνιο (τον «κατάλογο φρικαλεοτήτων» όπως σωστά ονομάστηκε) με την «εθνική στήριξη» των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι! Αυτή η ατιμωτική κατάληξη -όσο και αν το μέγεθός της «ξαφνιάζει και εκπλήττει»- δεν είναι ένα «τραγικό λάθος», είναι η κατάληξη και το αποκορύφωμα μια σειράς εγκληματικών λαθών και του ολοκληρωτικού ναυάγιου της στρατηγικής και τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, του «πάση θυσία στο Ευρώ». 

Το νέο τερατώδες Μνημόνιο είναι θέμα ζωής και θανάτου - αν περάσει, θα σημάνει:
- Νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και αποδοχές. Νέα τεράστια φορολογικά και εισπρακτικά μέτρα, που θα βαραίνουν σχεδόν αποκλειστικά τις εργατικές και λαϊκές μάζες. Σχεδόν ολοκληρωτική κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για όλους πάνω από το 67ο έτος, που στην πράξη σημαίνει και πάνω από το 75ο έτος.
- Εφαρμογή όλων των αντεργατικών διατάξεων των προηγούμενων δυο μνημονίων και επιπλέον απελευθέρωση των απολύσεων, «εκσυγχρονισμός» των συλλογικών διαπραγματεύσεων(!) κ.α.
- Δρακόντεια μέτρα ενάντια στους αγρότες: τεράστια αύξηση της φορολογίας, κατάργηση του μειωμένου συντελεστή του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, τεράστια αύξηση των εισφορών ασφάλισης κ.α.
- «Μεταρρυθμίσεις» και ξανά απελευθέρωση των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων
- Αύξηση της φορολογίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
- Κατάργηση της πρόσφατης ρύθμισης των 100 δόσεων, χειροτέρευση της αποπληρωμής των «κόκκινων» δανείων με αποτέλεσμα να πληθύνουν οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις ειδικά των φτωχών στρωμάτων της κοινωνίας κλπ.
- Ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα σε ό,τι έχει απομείνει στο δημόσιο από οργανισμούς και υπηρεσίες. μέχρι κτήματα, νησιά, δάση κ.λπ.
- Ειδικό ταμείο, στο οποίο θα μεταφερθούν τεράστια περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου, ύψους 50 δις ευρώ, από τα οποία: α) 25 δις θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών, β) απ' τα υπόλοιπα, 50% για τη μείωση του χρέους και 50% για επενδύσεις. Αυτό το ταμείο θα διευθύνεται από «Έλληνες» και θα ελέγχεται από την τρόικα.
- Συνολικά, η εποπτεία της ελληνικής οικονομίας επανέρχεται όπως και επί μνημονιακών κυβερνήσεων (έλεγχοι στα υπουργία, σ' όλα τα νομοθετήματα κ.α.) και ακόμη χειρότερα, πράγμα που θα συνεχίζει για τη χώρα μας το καθεστώς προτεκτοράτου ή αποικίας χρέους.
Όλα αυτά, όπως και τα υπόλοιπα που περιλαμβάνονται στον «κατάλογο φρικαλεοτήτων» και τα άλλα 23 χειρότερα μέτρα που θα έρθουν τον Οκτώβρη-Νοέμβρη (ασφαλιστικό, νέο «ενιαίο» μισθολόγιο στο δημόσιο, κατάργηση του ΕΚΑΣ, εργασιακά κ.α.) θα προκαλέσουν νέο τεράστιο κύμα ανεργίας, εξαθλίωσης, πείνας, μεγάλης ανθρωπιστικής και επισιτιστικής κρίσης και καταστροφής οποιασδήποτε δυνατότητας ανασυγκρότησης/επανεκκίνησης της οικονομίας. Ακόμη, αποτελεί θράσος ο Τσίπρας που εξαπάτησε πολλαπλά τον ελληνικό λαό και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, που αγνόησε το μεγαλειώδες ΟΧΙ, να εμφανίζεται τώρα σα θύμα πραξικοπήματος και εγγυητής της κοινωνικής δικαιοσύνης!
Δεν θα τους αφήσουμε! Δεν πρέπει να κάνουμε ούτε βήμα πίσω!
Νικήσαμε με την ψήφο μας και την αντίστασή μας στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, όχι μόνο τους Ευρωπαίους τοκογλύφους της Ε.Ε. - Γερμανίας, που μας απειλούσαν επί μία εβδομάδα, αλλά και την μνημονιακή 5η Φάλαγγα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, ΜΜΕ, εργοδοτών, μαυραγοριτών, βιομηχάνων, επιμελητηρίων, «επιστημόνων» και «ειδικών», που το μόνο μέλλον που βλέπουν είναι η ολοκλήρωση της μετατροπής μας σε αποικία χρέους, με τους ίδιους σε ρόλο επιστάτη της φυσικής εξόντωσης του ελληνικού λαού.
Όλοι εμείς που ζήσαμε στο πετσί μας το άθλιο μνημονιακό καθεστώς, που βυθιστήκαμε στην ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση, δεν θα δεχθούμε το ελάχιστο βήμα πίσω. Δεν θα επιτρέψουμε σε μια χούφτα τοκογλύφους και τραπεζίτες να οδηγήσουν σε γενοκτονία την κοινωνία υποχρεώνοντάς μας να πληρώνουμε ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε.
Όλοι/ες έξω στις πλατείες - Καμιά συμφωνία με τους τοκογλύφους!
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Πρέπει να βγούμε ξανά στους δρόμους και στις πλατείες, για να καταργήσουμε το νέο μνημόνιο, που καταστρατηγεί την απόφασή μας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, να βάλουμε τέλος στην αθλιότητα των μνημονίων. Σ’ αυτό τον αγώνα, μόνοι πραγματικοί μας σύμμαχοι είναι οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι της Ευρώπης, που παλεύουν για τα ίδια με μας αιτήματα:
·        Απαγόρευση των  κατασχέσεων  κατοικιών και  καταθέσεων.
·        Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση
·        Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
·        Διαγραφή ολόκληρου του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Έξοδο από Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ.  Άμεση επιστροφή σε εθνικό νόμισμα!
·        Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.
·        Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.
Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
-Ενημερωθείτε για τις δράσεις μας
-Ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, νερού, απειλής κατάσχεσης σπιτιού, πρόστιμα ΟΑΣΘ, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων  κτλ.
σττηλέφωνο:2310265730,    στο email: epitropidrasis@gmail.com
-Παράλληλα συνεχίζουμε τη συλλογή ρούχων, τροφίμων και φαρμάκων για αγωνιστές που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Επικοινωνία: Τηλ:2310265730,  epitropidrasis@gmail.com, epitropidrasis.blogspot.gr