Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: 18:00, Άγαλμα Βενιζέλου

Η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών συμμετέχει στην: 

Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών-ριών Πανελλαδική Ημέρα Αλληλεγγύης

Θεσσαλονίκη: 18:00, Άγαλμα Βενιζέλου


Οι μόνοι που μπορούν να εμποδίσουν αυτό το νέο μακελειό που στο διάβα τους μετρά εκατομμύρια θύματα και περιπλανώμενους είναι οι λαοί και η πάλη τους. Λαός και νεολαία στέλνουμε αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό ηχηρό μήνυμα σε όλους τους λαούς. Προτάσσουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στους χιλιάδες πρόσφυγες και τους αγωνιστές στη Μέση Ανατολή και στη Γαλλία που παλεύουν για αξιοπρέπεια, ειρήνη και ελευθερία.
 Στις 18 Δεκέμβρη συντονιζόμαστε και οργανώνουμε την αντίστασή μας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Σε μια Ευρώπη φρούριο προς τα έξω και Κράτος Έκτακτης Ανάγκης προς τα μέσα αντιτάσσουμε την ασφάλεια των δικαιωμάτων και την ενότητα των καταπιεσμένων, για μια κοινωνία χωρίς πολέμους, αποκλεισμούς, ρατσισμό και εκμετάλλευση.
Απαιτούμε:
§  Όχι στο πόλεμο, στη τρομοκρατία και τον ιμπεριαλισμό. Καμία επέμβαση ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας στη Μέση Ανατολή. Καμία συμμετοχή και στήριξη της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, είτε με στρατό είτε με βάσεις.
§  Να μπει ένα τέλος στο έγκλημα στο Αιγαίο – Να πέσει ο φράχτης του Έβρου, κανένας φράκτης στην Ευρώπη. Ανοιχτά Σύνορα – Ασφαλής, ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα, για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχιας.
§  Όχι στην τρομοϋστερία, το φόβο και την καταστολή. Υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
§  Όχι στα Hot Spots και την εξαίρεση δικαιωμάτων – Όχι στην ποινικοποίηση της μετανάστευσης – Νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες.
§  Όχι στην στρατιωτικοποίηση των συνόρων – Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιχειρήσεις αποτροπής και επαναπροώθησης της Frontex και της ελληνικής συνοριοφυλακής.
§  Όχι στην ανάθεση της συγκράτησης της προσφυγιάς στο καθεστώς Ερντογάν – Απευθείας μεταφορά των αιτούντων άσυλο σε ευρωπαϊκό έδαφος
§  Κατάλληλα δημόσια κτίρια και δομές για την αξιοπρεπή στέγαση, περίθαλψη, σίτιση των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων – Χρηματοδότηση και προσλήψεις για τις δομές και υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και όχι για κέντρα κράτησης και καταστολή.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ
Επικοινωνία: Τηλ:2310265730,  epitropidrasis@gmail.com, epitropidrasis.blogspot.gr