Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

3 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


Διαδηλώνουμε στη Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου, 12 το μεσημέρι) και σε όλη την Ελλάδα, στις 17 Σεπτέμβρη, τρία χρόνια από την μέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής Νίκαιας. Ο Ρουπακιάς, δολοφόνησε το μουσικό Παύλο Φύσσα - Killah P με μαχαίρι στη καρδιά, όταν στάθηκε όρθιος μπροστά στο χρυσαυγίτικο τάγμα, αρνούμενος να φύγει από τη γειτονιά του.
Οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν για δεκαοκτώ μήνες στη φυλακή αλλά οι μηχανισμοί της δικαιοσύνης αργοπόρησαν τόσο πολύ ώστε ούτε ένας δεν βρίσκεται σήμερα έγκλειστος. Η δίκη τους που ξεκίνησε στις 20 Απρίλη 2015, συνεχίζεται και θα χρειαστεί πάνω από ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί.
Ο νεοναζί προσπαθούν να συνεχίσουν την ρατσιστική και εμετική τους δράση, παριστάνοντας το «νόμιμο κόμμα» όπως όλα τα άλλα!
Δεν θα τους αφήσουμε!
Η φασιστική απειλή τροφοδοτείται από τις πολιτικές του ρατσισμού, των επεμβάσεων και της λιτότητας των κυβερνήσεων της ΕΕ.
Είναι η ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων που τους ανοίγει το δρόμο με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, το κλείσιμο των συνόρων, τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μαζί με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις από τη Συρία μέχρι το Αφγανιστάν, την Ασία, την Αφρική.
Στη Γαλλία, η εργατική αντίσταση έδειξε το δρόμο για να σταματήσει η πορεία της Λεπέν προς τη διεκδίκηση της προεδρίας της Γαλλίας.
Στην Αυστρία, το αντιφασιστικό κίνημα μπροστά στην πρόκληση της επανάληψης των εκλογών για την προεδρία στις 2 Οκτώβρη, όπου ο ακροδεξιός υποψήφιος διεκδικεί τη ρεβάνς.
Η ήττα των νεοναζί στην Ελλάδα με το τσάκισμα της Χρυσής Αυγής θα στείλει το μήνυμα ότι δε περνάνε πουθενά!  


σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών, αντιρατσιστικές & πολιτικές οργανώσεις