Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
EΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ « ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ»           – Τετάρτη 14 Ιούνη - 7μμ Δημαρχείο Αμπελοκήπων

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να κρατηθεί στην εξουσία, για άλλη μια φορά τα έδωσε όλα στους δανειστές με την ψήφιση του 4ο μνημονίου στις 18 Μάη. Προσπαθούν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό με ψέματα για αντίμετρα και βιωσιμότητα του χρέους – ενώ υπογράφουν Μνημόνιο διαρκείας με επιτροπεία ως το 2060 και αιματηρά πλεονάσματα! 
    Τα νέα βάρβαρα μέτρα:
Ø  Μείωση του αφορολόγητου στα 5.681€ (κόστος 1 μισθός το χρόνο)
Ø  Μείωση των κύριων συντάξεων (κόψιμο 1 με 2 συντάξεις το χρόνο)
Ø  Περικοπές επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, θέρμανσης, φτώχειας κλπ
Ø  Νέα αξιολόγηση και κινητικότητα στο δημόσιο (μαζικές απολύσεις, κατάρρευση υγείας και παιδείας)
Ø  Ξεπουλιέται το 30% έως 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, η ΕΥΑΘ, η ΕΛΒΟ κ.α.
Ø  Άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές (τουλάχιστον 30 το χρόνο)
Ø  Στα εργασιακά οι αλλαγές των προηγούμενων μνημονίων παρατείνονται με νόμο μέχρι τη λήξη του  3ου μνημονίου τον Ιούλιο του 2018, ενώ χειροτερεύουν οι διατάξεις για τις ομαδικές απολύσεις.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Βιώνουμε 7 χρόνια την βαρβαρότητα των μνημονίων με χιλιάδες οικογένειες να στερούνται το ρεύμα, το νερό, τα φάρμακα, τα τρόφιμα και τη θέρμανση, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν οικονομικά, από τα χαράτσια, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ανεργία κλπ. Τα νέα μέτρα θα μας βυθίσουν οικονομικά, ενώ θα επιβάλουν την δουλοποίηση των εργαζομένων και την δήμευση της λαϊκής περιουσίας, προσωπικής και δημόσιας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος σωτηρίας πέρα από τον αγώνα για ανατροπή των Μνημονίων και όλων των Μνημονιακών κυβερνήσεων
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΑΣ
    Στο βωμό των συμφερόντων Τραπεζών, Δανειστών και Εταίρων, οι κατασχέσεις σε καταθέσεις, μισθούς, ακίνητα κτλ έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Η αναμενόμενη επίθεση των αρπακτικών των Τραπεζών και του κράτους, σε συνδυασμό με την διευκόλυνση των διαδικασιών και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, απειλεί εκατομμύρια λαού με κάθε είδους κατάσχεση, ακόμα και της 1ης κατοικίας. Να μην αφήσουμε κανένα εργαζόμενο, φτωχό, γείτονα, ανυπεράσπιστο ενάντια στα κοράκια. Να μην αφήσουμε κανένα λαϊκό σπίτι να πλειστηριαστεί. Να μην αφήσουμε κανένα άστεγο και μόνο. Είναι συλλογικός ο κίνδυνος και συλλογικά πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Να μην σκύψουμε το κεφάλι από την απογοήτευση για την προδοτική ανικανότητα παλιών και νέων μνημονιακών, να μην ατομικοποιηθούμε. Δεν υπάρχουν σωτήρες, εμείς οι ίδιοι, με την οργάνωση και τον αγώνα μας, μπορούμε να σώσουμε τα σπίτια μας, την αξιοπρέπειά μας, τις ζωές μας.
Για όλα τα παραπάνω, αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία της περιοχής μας πρέπει να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε ομαδικά και συντονισμένα. Να δημιουργήσουμε επιτροπή αγώνα κατοίκων ενάντια στους πλειστηριασμούς, με σκοπό να προασπίσουμε με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Ο αγώνας που συνεχίζεται με τις συγκεντρώσεις κάθε Τετάρτη στις 3.30μμ στα δικαστήρια για διακοπή των πλειστηριασμών, πρέπει να επεκταθεί με οργάνωση στις γειτονιές.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ 
Τηλ:2310265730  epitropidrasis@gmail.com  www.epitropidrasis.blogspot.gr