Τρίτη 30 Απριλίου 2019

1η ΜΑΗ

Ενάντια σε Μνημόνια – Πόλεμο – Κυβέρνηση – Ε.Ε.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση – διαδήλωση
Τετάρτη 1 Μάη - 10:30 πμ - Αγίας Σοφίας με Εγνατία

133 χρόνια συμπληρώνονται από την ηρωική εξέγερση των εργατών στο Σικάγο τον Μάη του 1886, που άνοιξε τον δρόμο στην καθιέρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, παγκόσμιας γιορτής της εργατικής τάξης. Δεν είναι μια φιέστα για την «άνοιξη», αλλά η μεγαλύτερη γιορτή στον κόσμο, που τιμάται με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις από εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλες τις χώρες.
Στη χώρα μας, η ιστορία της Πρωτομαγιάς είναι γραμμένη με αγώνες και θυσίες του εργατικού κινήματος. Από τον πρώτο γιορτασμό της το 1892, μέχρι τη μεγάλη εξέγερση των καπνεργατών και του λαού της Θεσσαλονίκης τον Μάη του 1936 και την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του 1944 με την εκτέλεση 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.
Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι πάντα επίκαιρο, ακόμα περισσότερο στις μέρες μας.
Ενάντια στα Μνημόνια και το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης (μισθοί πείνας, κατάργηση σσε, ανεργία και ελαστική εργασία, πλειστηριασμοί, λεηλασία από τους φόρους, καταστροφή κοινωνικών υπηρεσιών κ.λπ.), που ρίχνουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε μια βαρβαρότητα χωρίς τέλος, για να σώσουν τα κέρδη και το σύστημα μιας χούφτας τοκογλύφων, επιχειρηματιών και πλουσίων.
Ενάντια στη μετατροπή της χώρας μας σε κλωτσοσκούφι των δανειστών και το ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου (ενέργεια, ύδρευση, υποδομές κ.λπ.)
Ενάντια στον περιορισμό των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, είτε από την κρατική καταστολή, είτε από τις διάφορες φασιστικές και ακροδεξιές συμμορίες.
Ενάντια στον ρατσισμό κα την ξενοφοβία, που δηλητηριάζουν τους λαούς και διαιρούν την εργατική τάξη.
Για να σωθούμε από τους τεράστιους κινδύνους των εθνικιστικών ανταγωνισμών και πολεμικών συγκρούσεων, που φουντώνουν σε όλο τον κόσμο και ειδικά στην περιοχή μας. Για να σταματήσουμε την καταστροφική πορεία των εξοπλισμών, των όλο και πιο επικίνδυνων βάσεων για τα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ-ΕΕ στην περιοχή.
Με τα διδάγματα από την ιστορία της Πρωτομαγιάς και τις καλύτερες παραδόσεις του εργατικού κινήματος, οι εργαζόμενοι πρέπει να χτίσουμε παντού την ενότητα και τον αγώνα μας. Να ξεκινήσουμε έναν νέο κύκλο μαζικών κινητοποιήσεων, ενάντια στις εργοδοτικές επιθέσεις, ενάντια σε όλο το μνημονιακό πολιτικό σύστημα και καθεστώς.