Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ

ΟΛΟΙ  ΣΤΗ  ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ  ΤΗΣ  ΔΕΘ
Σάββατο 6 Σεπτέμβρη,   6:00μμ,   Άγαλμα Βενιζέλου
Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ  ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ
§   Για να διώξουμε Συγκυβέρνηση – Τρόικα
§   Για να τσακίσουμε τα Μνημόνια της Ανεργίας, της Φτώχειας και της Εξαθλίωσης
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη συνεργασία με την Τρόικα έχει βάλει ως στόχο την μετατροπή μας σε σύγχρονους δουλοπάροικους. Με μια σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, έχει οδηγήσει σε  εξαθλίωση μεγάλο μέρος της κοινωνίας, σε μια ανθρωπιστική κρίση, ειδικά σε περιοχές όπως οι δυτικές συνοικίες, όπου το φαινόμενο παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις.
Η συμμορία Σαμαρά-Βενιζέλου δε σταματά όμως εδώ. Παρά την προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού με διάφορες ονομασίες (success story, πρωτογενές πλεόνασμα, ανάπτυξη, κ.λπ.), η πραγματικότητα τους διαψεύδει ακόμα μια φορά. 6.500 απολύσεις στο δημόσιο εντός του ΄14, απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή χιλιάδες απολύσεις και ανεργία στο30%, νέα κλεισίματα σχολείων, νοσοκομείων και κοινωνικών υπηρεσιών, νέες μειώσεις συντάξεων (360€ η ανώτερη), κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, εξωφρενική αύξηση της συμμετοχής σε φάρμακα και εξετάσεις κτλ.
        Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, σε ντόπιους και ξένους μαυραγορίτες,  εντείνει την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε στην περιοχή μας. Η ιδιωτικοποίηση σε νερό και ρεύμα, θα ανεβάσουν τους ήδη φουσκωμένους λογαριασμούς. Οι 20.000 διακοπές ρεύματος κάθε μήνα, θα πολλαπλασιαστούν! Οι μετακινήσεις εντός της πόλης με τον ΟΑΣΘ γίνονται απαγορευτικές λόγω νέας αύξησης στα εισιτήρια από 1η Οκτωβρη . Τέλος η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται δραματικά  (ΣΜΑ Ευκαρπίας, ΤΙΤΑΝ, μεταλλεία Ιερισσού).

       Η επίθεση τους  δεν τελειώνει όμως εδώ. Πλέον βάζουν χέρι και στην ακίνητη περιουσία και τους τραπεζικούς λογαριασμούς,  μέσω της υπερφολογησης με τον ΕΝΦΙΑ,  ξεκινώντας κατασχέσεις σε σπίτια και καταθέσεις για όσους χρωστούν από 300€ και πάνω!
Για όλα τα παραπάνω, αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία της περιοχής  μας πρέπει να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε ομαδικά και συντονισμένα. Να μην αφήσουμε να πεταχτούν οικογένειες στο δρόμο. Να προστατέψουμε όσους απειλούν οι σύγχρονοι μαυραγορίτες. Να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης σε κάθε γειτονία. Να ενοποιούμε τους αγώνες μας με συμμετοχή σε απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς, διαμαρτυρίες, να βάλουμε ένα φρένο στην διάλυση της ζωής μας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!
Ενημερώστε άμεσα την Επιτροπή σε περίπτωση κομμένου ρεύματος
 ή  κατάσχεσης στο τηλ.: 2310265730.  Παράλληλα  μαζεύουμε τρόφιμα,
ρούχα, φάρμακα για συναγωνιστές που έχουν χτυπηθεί από την κρίση!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΠΕΜΠΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ   2014  
στις 7μμ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ               
Με τη δική μας δράση και αγώνα παντού να επιβάλλουμε:
·   Απαγόρευση των  κατασχέσεων  κατοικιών και  καταθέσεων.
·   Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση
·   Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
·   Διαγραφή του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας.
·   Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.

·   Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.